Maatwerk recycle-tarief

We leveren maatwerk voor inwoners met een laag inkomen en inwoners met medisch afval.

Kwijtschelding voor mensen met een laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen komen in bepaalde gevallen in aanmerking voor kwijtschelding van de afvalstoffenheffing. Dat wordt beoordeeld door Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). 

Ook bewoners met kwijtschelding vragen we om hun afval goed te scheiden. Met het recycle-tarief geldt kwijtschelding daarom tot een maximaal aantal vuilniszakken restafval of aantal restafvalbakken. Voor elke vuilniszak restafval boven dat maximum moeten bewoners met kwijtschelding het reguliere recycle-tarief betalen.

Het maximum aantal restafvalzakken en restafvalbakken waarvoor kwijtschelding geldt, is op basis van het gemiddelde aantal dat wordt aangeboden plus 5 zakken. Meer informatie over het gemiddelde aantal afvalzakken (en het maximum voor kwijtschelding) volgt eind augustus 2023.

Inwoners met medisch afval

Voor inwoners met medisch afval komt er een compensatie voor het recycle-tarief. Denk hierbij aan medisch afval zoals incontinentiemateriaal, stoma of dialysemateriaal. U hoeft niet meer te betalen dan het gemiddeld aantal restafvalzakken en restafvalbakken dat inwoners van Velsen per jaar aanbieden. 

Als u in aanmerking komt voor compensatie voor medisch afval, kunt u mailen naar afval@velsen.nl. U krijgt dan bericht van ons met een link waarmee u zich kunt aanmelden voor deze regeling.

De compensatie geldt voor het hele jaar.

Geen maatwerk voor babyluiers

Heeft u baby’s en peuters? U heeft dan meestal meer restafval door het weggooien van luiers. Hier komt geen speciale regeling voor. Een tip is om wasbare luiers te gebruiken. Lees meer over Mazzelkontjes.

We hebben een verkenning gedaan naar het apart inzamelen van babyluiers. Daaruit komt naar voren dat hier momenteel geen goede oplossing voor bestaat. Dit komt met name omdat recycling van babyluiers nog niet mogelijk is voor de regio Velsen. Wij zullen deze bevindingen nog met de gemeenteraad bespreken in september 2023. 
 

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.