Burgerpanel

Als gemeente vinden we het belangrijk te weten wat er speelt in de wijken en buurten. Dan kunnen we hier rekening mee houden bij het maken van plannen. Ook kunnen we vaststellen wat goed gaat en wat beter kan. Wilt u met de gemeente meedenken over uw omgeving? Woont u in Velsen en bent u 18 jaar of ouder? Meld u aan voor het Burgerpanel Velsen.

Zo werkt het Burgerpanel

Het Burgerpanel bestaat momenteel uit ongeveer 3500 inwoners van 18 jaar of ouder die regelmatig online meedoen aan onderzoeken van de gemeente. Deze onderzoeken gaan over heel veel verschillende onderwerpen zoals verkeer, sport, openbare ruimte en cultuur. 

  • U krijgt enkele keren per jaar een e-mail met een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vult u online in.
  • U kunt per keer beslissen of u meedoet
  • U krijgt bericht over de uitkomsten, zodra deze beschikbaar zijn. 

Inwonerspeiling

1 keer in de 2 jaar ontvangt het Burgerpanel een uitnodiging om deel te nemen aan de Inwonerspeiling. De Inwonerspeiling is een onderzoek waarmee de gemeente Velsen een goed beeld krijgt van wie de inwoners zijn en wat ze vinden.

Gegevens onderzoek en privacy

Als u lid wordt van het Burgerpanel, hebben wij een aantal gegevens (achtergrondkenmerken) van u nodig. Deze achtergrondkenmerken gebruiken wij voor analyses en om selecties te maken voor onderzoeken die alleen bestemd zijn voor een bepaalde groep inwoners, zoals jongeren of inwoners van een bepaalde wijk.

  • Uw gegevens en antwoorden worden vertrouwelijk verwerkt en alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden.
  • De resultaten in onze onderzoeksrapporten zijn nooit te herleiden tot individuele deelnemers. 
  • De meeste onderzoeken voeren we uit in eigen beheer, maar soms besteden we onderzoeken uit aan derden (bijvoorbeeld een onderzoeksbureau). De e-mailadressen sturen we dan op een veilige manier door naar deze partijen.

Meer informatie leest u in onze Privacyverklaring burgerpanelonderzoek.

Vragen of afmelden

Heeft u een vraag over het Burgerpanel? Of wilt u geen panellid meer zijn? Stuur dan een e-mail naar burgerpanel@velsen.nl.

Aanmelden Burgerpanel

U kunt zich aanmelden via onderstaande link. U gaat dan naar een andere website (Enalyzer). Bij het aanmelden vragen we u onder andere naar de wijk waarin u woont. Twijfelt u over uw wijk? Stuur dan een e-mail met uw postcode naar burgerpanel@velsen.nl. Dan helpen we u graag met het bepalen van uw wijk.