Verhaal Hein Bol groenvoorziener bij team Beheer en Onderhoud

02 mei 2022
TeamVelsen

'Wat ik leuk vind is de afwisseling in het werk.'

Hein Bol is sinds 2021 in dienst ben bij gemeente Velsen. Voor die tijd werkte hij 12,5 jaar bij IJmond Werkt! waarbij hij ook al werkte voor Velsen. Toen er een vacature vrij kwam voor deze functie bij Velsen heeft hij gesolliciteerd. En is hij tot zijn plezier aangenomen.

‘Wat ik leuk vind is de afwisseling in het werk, van snoeien en schoffelen tot zagen. Daarnaast kom je op verschillende plekken in de gemeente. In Velsen heb je een diversiteit aan wijken. In IJmuiden zie je bijvoorbeeld meer zwerfvuil op straat. Dit verspreid zich gemakkelijk door de straten heen omdat het er vaker en harder waait dan in de andere plaatsen.

We hebben een leuke ploeg en werken goed met elkaar samen. Naast dat we als ploeg fijn samenwerken, werken we ook samen met de inwoners. Zoals het project ‘geveltuintjes’, waarbij we op een zaterdagochtend samen met een groep inwoners aan de slag zijn gegaan om verschillende tuintjes aan te leggen. Samenwerken me inwoners geeft energie en daarnaast geven we zo gezamenlijk wat kleur aan de straten.

Natuurlijk kunnen dingen altijd nog beter, maar dat we vaak complimenten krijgen van inwoners wanneer we de wijk weer netjes hebben gemaakt; dat is waar ik het voor doe!

Ik heb het hier erg naar mijn zin en heb gezellige collega’s. Het gebeurt met regelmaat dat ik met pijn in mijn buik van het lachen naar huis ga. Zo blijft werken echt een feest.’