Verhaal Erik Penning adviseur bestuurscommunicatie en woordvoerder bij team Communicatie

15 maart 2022
TeamVelsen

'Ik wilde graag werk gaan doen met meer betekenis voor de maatschappij en dat vond ik hier.'

Bij heel wat werkgevers ben ik altijd met één vak bezig geweest: communicatie.

Ik deed dit voor reclamebureaus, bij een trapliftenfabriek, de Rabobank, een waterschap, en sinds 2019 werk ik voor de gemeente Velsen.

Na de ‘commerciële jaren’ wilde ik graag werk gaan doen met meer betekenis voor de maatschappij en dat vond ik hier. Ik weet nog dat ik de vacature las en dacht: ‘hier heb ik zin in, dit zie ik me wel doen!’ Inmiddels ben ik woordvoerder voor de burgemeester en een wethouder. En met veel plezier, ik kan hier mijn creativiteit kwijt. Er gebeurt van alles wat interessant is voor onze inwoners. Met mijn collega’s mag ik er aan bijdragen dat wat wij doen, ook helder verteld wordt aan de inwoners voor wie wij werken.

Waar je hier niet bang voor hoeft te zijn, is verveling. Never a dull moment in Velsen! Er gebeurt veel meer dan in andere gemeenten van deze grootte, dat maakt het werk bijzonder. Het meest bijzondere werkmoment moet vast en zeker nog komen, maar dan moet dit bijvoorbeeld wel de opnames voor Klaas kan Alles overtreffen. Of leuker zijn dan met de burgemeester naar Hilversum rijden, waar hij live mocht vertellen over zijn duurzame toekomstvisie voor Tata Steel.

Mijn motto: Keep running. Dat blijf ik graag doen bij en voor Team Velsen.

Wil je weten hoe het is om bij Velsen te werken? Onze collega's vertellen wat zij zo leuk vinden aan werken bij onze gemeente.