Praten met mensen over plannen

Hier zijn een paar manieren om met u te praten over ideeën waarvoor u iets aanvraagt bij de gemeente. Kies een manier die past bij u en wat u wilt bespreken. Als u alleen informatie wilt delen, kunt u een gesprek, een avond met informatie of een nieuwsbrief gebruiken. Als u echt wilt samenwerken met mensen, is een bijeenkomst met een tekening van het plan een goed idee.

U kunt gratis de Participatiebox van SIRexterne-link-icoon gebruiken om de juiste manier te kiezen. Daarin staan meer dan 100 ideeën voor gesprekken met betrokkenen. Maak een gratis account aan en volg de stappen voor inspiratie en het kiezen van de juiste manier. 

Voorbeelden

Gesprek met uw buren

  1. Zeg tegen uw buren dat u wilt praten en zoek een goed moment.
  2. Kies een rustige plek om te praten.
  3. Bedenk van tevoren wat u wilt zeggen en vragen.
  4. Vertel kort wat uw plannen zijn en wat uw buren zouden kunnen merken.
  5. Wees eerlijk over eventuele overlast en vraag naar hun mening.
  6. Luister naar elkaar en probeer te begrijpen wat zij denken.
  7. Gebruik het participatieplan en -verslag om alle vragen te bespreken.

Folder

Folders lijken ouderwets, maar kunnen nog steeds handig zijn om korte boodschappen te verspreiden of u uit te nodigen om mee te praten. Deel uw plan uit in de buurt en vraag mensen om opmerkingen terug te sturen.

Ronde tafelgesprek

Een ronde tafelgesprek laat zien wat mensen denken. Zorg ervoor dat u aan tafel kunt reageren. Het is een goede manier om dieper in te gaan op een onderwerp met partners en inwoners.