Kitty Wolfs (Velsen Lokaal): Politiek dichterbij brengen

21 maart 2023
Raadscolumn

Mijn naam is Kitty Wolfs, ik ben geboren en getogen in het mooie, veelzijdige Velsen. Ik houd van onze duinen, het strand en de schouwburg. In het dagelijks leven werk ik als schuldhulpverlener / inkomensbeheerder bij een sociale dienst in de Bollenstreek.

Sinds 2018 ben ik raadslid voor Velsen Lokaal. Het benaderbare van deze lokale partij past mij heel goed. Wij staan dichtbij inwoners en vinden burgerparticipatie heel belangrijk. Door verbinding met inwoners te zoeken, hopen we de afstand tussen inwoners en de politiek te verkleinen. Dat is de grootste uitdaging waar we voor staan. Onze fractie bestaat uit een mooie mix van politieke ideeën. Onderwerpen kunnen we ongestuurd aanvliegen en onze discussies zijn altijd erg enerverend.

Deze raadsperiode ben ik plaatsvervangend raadsvoorzitter en voorzitter van de agenda- en werkgeverscommissie. Ik besteed daardoor meer tijd aan minder zichtbare zaken. Enerzijds is dat jammer, anderzijds juist uitdagend, want een goede voorzitter speelt een cruciale rol in het democratische proces. 

Ik zet mij vol overgave in voor een sociaal Velsen met gelijke kansen voor iedereen. Voor een goed armoedebeleid, waarin ook veel aandacht is voor het gegeven dat werken moet lonen. Waar we fijn kunnen wonen en waar overmatige overlast stevig wordt aangepakt, dan wel evenredig wordt verspreid over de gemeente. Lukt dit altijd? Nee. Is het altijd leuk? Ook dat niet. Maar ik blijf mijn best doen. Ik neem mijn taak als volksvertegenwoordiger erg serieus en probeer bij zoveel mogelijk bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Als raadslid ben ik een heel betrokken inwoner van Velsen geworden. Ik weet wat er speelt en kan ook het verschil maken. Van mij mag je verwachten dat ik aanspreekbaar en benaderbaar ben. In gesprek gaan vind ik belangrijk en daarom hoor ik graag van je waar je tegenaan loopt of wat je nodig hebt. Dus heb je iets te zeggen of iets wat je met me wilt delen? Ik ben bereikbaar via kwolfs@velsen.nl.    Woon vooral ook de raadsvergaderingexterne-link-icoon bij of geef je op als gast van de raad. Je ziet dan het werk van een raadslid van dichtbij!