Gast van de raad

Eens in de 4 jaar mag u kiezen wie in de gemeenteraad komt. Maar wat doet de gemeenteraad nu eigenlijk? Weet u bijvoorbeeld dat niet de burgemeester maar de gemeenteraad de ‘baas’ van de gemeente is? Gemeenteraadsleden bepalen het beleid in de gemeente. Burgemeester en wethouders voeren dit beleid uit. Meer hierover hoort u tijdens Gast van de Raad.

De gemeenteraad van Velsen nodigt u, voorafgaand aan de raadsvergadering, graag uit als Gast van de Raad. U wordt ontvangen door 3 raadsleden. Zij vertellen over hun raadswerk en er is alle ruimte om vragen te stellen. Gast van de Raad is niet bedoeld om inhoudelijke thema’s te bespreken. Tijdens de bijeenkomst krijgt u een broodmaaltijd. U bent van harte welkom om ook (een deel) van de raadsvergadering bij te wonen.

Hoe wordt u Gast van de Raad?

Meld u aan via griffie@velsen.nl of gebruik onderstaand aanmeldformulier.  U ontvangt een bevestiging via uw e-mailadres. 

Gast van de raad - aanmelden

Het programma

17.45 uur: Ontvangst in het gemeentehuis (ingang Plein 1945)
17.50 uur: Informatie over de gemeenteraad (met een broodje en een snack)
18.15 uur: In gesprek met raadsleden en ruimte om vragen te stellen
19.00 uur: Naar de burgerzaal waar ook andere raadsleden zijn
19.30 uur: Begin raadsvergadering

Extra informatie

Meer informatie nodig? Neem contact op via griffie@velsen.nl of bel 14 567807 (zonder kengetal).

De gemeenteraad maakt gebruik van persoonsgegevens van inwoners van Velsen. Dat is privacygevoelige informatie, dus dat doet de gemeenteraad zorgvuldig. Hoe de gemeenteraad dat doet, staat in de gedragscode privacy en persoonsgegevens gemeenteraad Velsen. Lees meer over privacy.