Hulp bij betalingsachterstanden

Lichte schulden kunnen variëren van achterstallige rekeningen voor energie of water tot leningen en openstaande betalingen bij winkels. We begrijpen dat u deze uitdagingen snel wil aanpakken. Daarom bieden we hulp bij betalingsachterstanden om uw financiële rust te herstellen.

Krijg inzicht of hulp

Inzicht krijgen in uw geld

Om schulden te voorkomen, is het belangrijk om te weten hoeveel geld u heeft en waar het naartoe gaat. Op de website Startpunt Geldzakenexterne-link-icoon vindt u nuttige tips en adviezen om uw financiën op een rijtje te zetten en stappen te zetten naar een gezondere geldsituatie.

Hulp van een vriendelijke vrijwilliger

Onze vrijwillige hulpverleners in Velsen kunnen u persoonlijk helpen bij financiële vragen.

Buurt, Advies, Administratie, Kafé (BAAK)

BAAK is een inlooppunt in IJmuiden, Velserbroek en Velsen-Noord waar u gratis hulp kunt krijgen bij financiële vragen. Of het nu gaat om informatie over toeslagen, advies bij persoonlijke veranderingen, of hulp bij het ordenen van de administratie, BAAK staat voor u klaar.  

Kom langs tijdens het inloopspreekuur of kijk op BAAK voor meer informatie.

Donderdag10.00 tot 13.00 uurBibliotheek, Dudokplein 16, IJmuiden
Dinsdag10.00 tot 13.00 uurPolderhuis, Vestingplein 60, Velserbroek
Maandag10.00 tot 13.00 uurHuis van de Wijk de Stek, Heirweg 2, Velsen-Noord

Financiële Administratie Thuis (FAT) 

Vrijwilligers van FAT helpen u met uw administratie en kijken samen met u naar inkomsten, uitgaven en mogelijke voorzieningen. Bel 088 88 76 970 (Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur) of mail contact@swtvelsen.nl voor hulp. Kijk ook op Sociaal Wijkteam Velsenexterne-link-icoon.

Schuldhulpmaatje IJmond

Schuldhulpmaatjes werken op vrijwillige basis en staan naast u bij het gezond houden of krijgen van uw financiële huishouding. Ze denken met u mee en zoeken samen naar oplossingen. Bezoek Schuldhulpmaatje IJmondexterne-link-icoon voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Aanvragen

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Bel 14 0255 of mail naar schuldhulpverlening@velsen.nl.

Grote financiële problemen

Zijn uw schulden te hoog of is uw situatie te moeilijk geworden en zoekt u een passende oplossing? Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn zoals langdurige betalingsproblemen of geen overzicht meer over uw schulden. Neem gerust contact op met gemeente Velsen. Samen kunnen we in gesprek gaan over een persoonlijk plan, zoals een schuldentraject. Houd de regie over uw financiën en laat de zorgen niet groter worden dan nodig.  Bekijk Schuldhulpverlening aanvragen.