Schuldhulpverlening aan ondernemers

Beschrijving

Bent u zzp’er of ondernemer met financiële problemen of heeft u oplopende schulden privé en/of zakelijk? Wij kunnen u helpen en denken graag met u mee om uw situatie te verbeteren. Als ondernemer wilt u uw problemen zelf oplossen maar soms is daarbij hulp nodig. Wacht niet te lang.

Wanneer uw bedrijf levensvatbaar is, maar er zijn wel problematische schulden, dan komt uw bedrijf in aanmerking voor een schuldhulpverleningstraject. De gemeente Haarlem regelt dit minnelijk schuldhulpverleningstraject namens de gemeente Velsen.

U herkent zich in de volgende situaties

 • U heeft achterstand bij de betaling van uw vaste lasten, zoals huur of zorgverzekering.
 • Uw boekhouding is niet op orde en uw belastingaangiften zijn niet op tijd ingediend.
 • U heeft schulden die u niet meer kunt betalen.
 • U wordt voortdurend benaderd door incassobureaus en deurwaarders.
 • Uw schuldeisers dreigen met het aanvragen van uw faillissement.
 • U maakt uw post niet meer open.

Hoe ziet het traject schuldhulpverlening eruit?

 1. Gemeente Haarlem voert namens gemeente Velsen de Bijstand zelfstandigen (Bbz) en schuldhulpverlening aan ondernemers uit. U krijgt een gesprek met een consulent 'schuldhulpverlening aan ondernemers' en een consulent Bbz. Tijdens dat gesprek bekijken zij wat het beste bij u past: Bbz, een schuldhulpverleningstraject of een combinatie van beiden.
 2. Aan de hand van uw inkomsten en uitgaven berekenen zij wat u kunt betalen aan de schuldeisers. Daarna kiezen zij het juiste traject om met uw schuldeneisers tot een oplossing te komen.
 3. Het kan zijn dat zij u verwijzen naar samenwerkende organisatiesexterne-link-icoon zoals OverRood, voor bijvoorbeeld het op orde brengen van uw administratie, boekhouding etc.

Als ondernemer zijn er verschillende manieren om uit de schulden raken. Op de website van de Kamer van Koophandel staan alle routes externe-link-icoonuitgelegd.

Aanvragen

U vraagt een schuldhulpverleningstraject aan bij de gemeente Haarlem. Ook als u twijfelt of u een schuldhulpverleningstraject aan wil gaan, is het verstandig om een afspraak te maken.

Aanvraagformulier schuldhulpverlening voor ondernemersexterne-link-icoon

Voorwaarden

Voorwaarden schuldhulpverleningstraject:

 • U bent inwoner van gemeente Velsen.
 • U bent ondernemer.
 • U neemt actief deel. Uw inzet is nodig voor het slagen.