De firma Legitiem B.V. te Velp begint in opdracht van de gemeente Velsen binnenkort met een hondencontrole. Een aantal hondencontroleurs gaat de aanwezigheid van honden controleren.

Waarom controle?

Wie een hond heeft, moet dat melden bij de gemeente en moet hondenbelasting betalen. De gemeente verstuurt de aanslagen daarvoor. Om dat goed te kunnen doen, controleert de gemeente regelmatig hoe het met het hondenbezit in Velsen is gesteld. Als u niet thuis bent, zal de controleur ter plaatse beoordelen of er wel of niet één of meer honden aanwezig zijn. De controleur laat dan een informatiebrief met een aangiftebiljet hondenbelasting achter. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren.

Voorkom een boete

Heeft u sinds kort een hond en bent u nog niet in de gelegenheid geweest daarvan aangifte te doen,  dan kunt u uw hond (alsnog) aanmelden bij de werkeenheid Belastingen en Invordering. U kunt een aangiftebiljet hondenbelasting downloaden via het product Hondenbelasting. Hier kunt u een aan- en afmeldingsformulier downloaden.

Eventueel kunt u het aangiftebiljet hondenbelasting telefonisch aanvragen, telefoon 0255 567322. U kunt het ook afhalen bij het Klant Contact Centrum op het gemeentehuis, Dudokplein 1, 1970 AL IJmuiden.

Wanneer u geen aangifte doet, en de hondencontroleur treft wel een hond aan, moet u niet alleen de aanslag hondenbelasting betalen maar ook een wettelijke geldboete.

Tarieven voor honden  
Voor de eerste hond €   86,42
Voor de tweede hond € 109,42
Voor de derde hond en elke volgende, per hond € 122,92
Voor kennels € 605,65