Winkeliers stemmen voor BIZ IJmuiden Centrum 

15 november 2023
Actueel nieuws

Wethouder Bram Diepstraten maakte op dinsdagavond 14 november 2023 in brasserie Sylz in IJmuiden bekend dat de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) IJmuiden Centrum per 1 januari 2024 wordt verlengd voor een periode van 5 jaar. Er is voldoende draagvlak bij de ondernemers.

Een BIZ maakt het mogelijk voor ondernemers om gezamenlijk te investeren in een aantrekkelijke en veilige bedrijfsomgeving, waar alle ondernemers in een vooraf afgebakend gebied aan meebetalen. Alle ondernemers binnen dit gebied betalen via een vastgesteld tarief mee aan gezamenlijke activiteiten. 

Om tot de instelling van een BIZ te komen, moet er een formele draagvlakmeting worden gehouden onder alle ondernemers in het gebied. Minimaal 50% van de ondernemers moet stemmen en minimaal twee derde van de stemmers moet voorstander zijn van de BIZ. De draagvlakmeting werd gehouden tussen 10 oktober en 3 november jl.

BIZ draagt bij aan kwaliteit winkelgebied

Gisteren maakte wethouder Bram Diepstraten bekend dat er voldoende draagvlak is voor het voortzetten van de BIZ IJmuiden Centrum: 'Ik ben blij dat er de komende 5 jaar weer een BIZ is voor IJmuiden Centrum. Dit draagt bij aan de kwaliteit van het winkelgebied, de winkelervaring van de bezoekers en de promotie van IJmuiden. Daarnaast verenigt de BIZ de ondernemers en is op deze wijze gesprekspartner voor de gemeente en andere betrokken partijen.'

'Wij zijn blij en verheugd dat ruim 95% van de ondernemers die gestemd hebben, positief zijn over de voorzetting van de BIZ', zegt Patrick van Keulen, voorzitter van de BIZ IJmuiden Centrum. 'Dit geeft ons als bestuur het vertrouwen dat we op de goede weg zijn, om samen met onze collega-ondernemers het winkelgebied nog gezelliger en aantrekkelijker te maken voor onze bezoekers. Want ons motto blijft: samen zijn we sterk en we moeten het ook gezamenlijk doen!'

BIZ IJmuiden Centrum opvolger van de winkeliersvereniging

BIZ IJmuiden Centrum is de opvolger van de traditionele winkeliersvereniging en wordt gerund door de ondernemers uit het centrum. De hoofddoelstelling van deze BIZ is de promotie en het aantrekkelijker maken van het winkelgebied. Door de voortzetting kan de BIZ IJmuiden Centrum activiteiten blijven organiseren en bijvoorbeeld de kerstverlichting in het centrum verzorgen. 

Meer informatie