Van grijs naar groen

In 2019 vroegen we inwoners om locaties in te sturen die wel wat groen konden gebruiken. Veel inwoners hebben dat ook gedaan. Uit alle inzendingen zijn 16 kansrijke locaties gekomen om te vergroenen.

Inmiddels zijn er 22 plekken vergroend. In het plantseizoen 2019/2020 zijn de eerste zes locaties vergroend. Het plantseizoen 2020/2021 leverde nog eens acht mooie locaties op. En in 2021/2022 zijn de 5 laatste straten aangepakt. Zie hieronder welke planten daar zijn geplant.

Velsen-Noord

Kruising Wijkerstraatweg/Pelsstraat

Beplantingsplan:
Bij de Pelsstraat hoek Wijkerstraatweg komt 1 plantvak met daarin de Aster amellus ‘Blue King’, de Potentilla fruticosa ‘Abbotswood’ en de Spiraea japonica ‘Little Princes’. Daartussen worden 3 ruwe berken (bomen) geplant.

Kruising Watervlietstraat/Ladderbeekstraat

Beplantingsplan: 
Bij de Ladderbeekstraat bij de kruising met de Watervlietstraat komt 1 plantvak met daarin de Aster amellus ‘Blue King’, de Potentilla fruticosa ‘Abbotswood’ en de Spiraea japonica ‘Little Princes’. Er wordt 1 nieuwe boom geplant. Dit wordt de Sorbus intermedia ‘Brouwers’.

Ladderbeekstraat

Beplantingsplan:
Bij de Ladderbeekstraat bij de kruising met de Uitweg wordt 1 nieuwe boom geplant. De keuze is hier gevallen op de Sorbus intermedia 'Brouwers'.

IJmuiden-Noord

Edisonstraat

Beplantingsplan: 
Bij de Edisonstraat komt 1 plantvak met daarin de Ceanothus 'blue jeans', de Buddleja davidii 'White Chip' en de Spiraea japonica 'Goldflame'. Er wordt 1 nieuwe boom geplant. Dit wordt de Prunus x Yedoensis.

Van Wassenaerstraat

Voor deze locatie zijn we nog in gesprek met de bewoners.

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Jan Pieterszoon Coenstraat

Beplantingsplan:
Bij de kruising Wijk aan Zeeërweg - JP Coenstraat komt 1 nieuw plantvak met daarin de Salvia nemorosa, de Stipa tenuissima en de Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. De bestaande bomen blijven behouden.

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Trompstraat

Beplantingsplan:
Bij de Wijk aan Zeeërweg - Tromstraat komen 2 plantvakken met daarin de Salvia nemorosa, Stipa tenuissima, Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. De bestaande bomen blijven behouden.

Kruising Wijk aan Zeeërweg/Warmenhovenstraat

Beplantingsplan: 
Aan elke kant van de kruising komt 1 plantvak met daarin de Salvia nemorosa, de Stipa tenuissima en de Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'. Er wordt aan ene kant 2 en aan de andere kant 1 nieuwe boom geplant. De keuze is hier gevallen op de Prunus 'Umineko'. 

Meer weten?

Meer weten over vergroenen en waarom dit zo belangrijk is? Kijk op duurzaamvelsen.nl. Samen gaan we voor een duurzaam Velsen.