Tineke van Ombergen - Velsen Lokaal

18 augustus 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Tineke van Ombergen van Velsen Lokaal over wat zij heeft met het kleine strand.

'Ingeklemd tussen Zuidpier en strekdam ligt mijn favoriete plek in de gemeente Velsen, het Kleine Strand. Al vanaf mijn vroegste jeugd is dit de plek waar wij van het strand en de zee genieten.  Als klein meisje mee in de bolderkar voor een heerlijk dagje strand. Thermoskan koffie voor mijn ouders, limonade voor de kinderen en broodjes voor tussen de middag.    
Destijds was het strand ook groter, de IJmondhaven was nog lang niet in beeld en stonden de strandhuisjes ook wat verder van de zee. Je kon er nog strandstoelen huren en je was zo bij de pier om in het "bonanzastraatje” een ijsje te kopen. Ik kan mij ook nog herinneren dat er een man op het strand liep met zinken emmers om zure bommen te verkopen. Hier heb ik prachtige herinneringen aan. 
Voor wat betreft de strandhuisjes. Mijn beide zusters hebben nog een huisje en sinds een aantal jaren heeft mijn dochter ook een strandhuisje. De liefde voor dit strandje is ook op de volgende generatie overgegaan. Het mooiste moment op het strand is nog altijd als na een heerlijke zonnige, warme dag, het strand stiller wordt, je de mensen naar huis ziet gaan en jijzelf nog heerlijk kan blijven zitten op de vlonder van een strandhuisje met een lekker koel glaasje drinken en dan uiteindelijk de zon langzaam ziet ondergaan.'