Tijdelijke camera's opgehangen in Velsen

17 juni 2024
Actueel nieuws

Om de openbare orde en veiligheid te verbeteren hangen er sinds 22 december 2023 op een aantal plaatsen in Velsen tijdelijk camera’s.

Burgemeester Frank Dales heeft deze gebieden eerder aangewezen voor de periode tot en met 21 juni 2024. Gezien de voortdurende onrust in het drugscircuit en het op handen zijnde Europees Kampioenschap (EK) voetbal, is de inzet van tijdelijk cameratoezicht verlengd tot en met 15 juli 2024.

 De camera's worden als volgt ingezet:

  • verlengen op 2 huidige locaties: Dudokplein en Plein 1945.
  • één locatie wijzigen: van de Kennemerlaan ter hoogte van de kruising met de Grahamstraat naar het Kennemerplein ter hoogte van de Vomar.
  • één locatie toevoegen: Lange Nieuwstraat ter hoogte van de kruising met de Engelmundusstraat.

 De aanvullende locatie aan de Lange Nieuwstraat is gekozen omdat hier naar verwachting tijdens het EK voetbal veel mensen aanwezig zullen zijn. Dit is ook gebleken uit eerdere EK en WK voetbal toernooien. Toezicht is hier daarom van belang.

Door het plaatsen van camera's willen we voorkomen dat de situatie uit de hand loopt en het rustig blijft op straat. Het plaatsen van de camera's op deze locaties is afgestemd met de politie en het Openbaar Ministerie.  De beelden worden doorgezonden naar de uitkijkcentrale van de politie. De beelden mogen 4 weken bewaard worden, daarna worden ze vernietigd. Dit is wettelijk bepaald.