Reclameborden (vast)

Beschrijving

Wilt u reclame maken op uw pand? Bijvoorbeeld met een reclamebord of het bevestigen van een lichtbak aan de gevel? Dan heeft u meestal een omgevingsvergunning nodig.

Aanvragen

Om te weten te komen of u een omgevingsvergunning nodig heeft, neemt u contact op met een vakspecialist Vergunningen. U maakt een afspraak via telefoonnummer 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal). Kiest u hiervoor, dan kunt u de stap Vergunningencheck overslaan als u de omgevingsvergunning aanvraagt.

Aanvraag vergunning

Stap 1 Wel of geen vergunning nodig?

Doe de vergunningscheckexterne-link-icoon. Zo weet u of u een vergunning nodig heeft of niets hoeft te doen.
U kunt voor de verschillende activiteiten in één keer een omgevingsvergunning aanvragen, maar dat hoeft niet. Als u voor de verschillende activiteiten de vergunning apart aanvraagt, doorloopt u verschillende procedures. Belanghebbenden kunnen bij elke procedure bezwaar of beroep maken. Dat kan meer geld en tijd kosten.

Stap 2  Aanvraag

Het aanvragen van een omgevingsvergunning kan op 2 manieren:

 1. Digitaal via het Omgevingsloketexterne-link-icoon. Inwoners loggen in met DigiDexterne-link-icoon, bedrijven loggen in met e-herkenning.
 2. Op papier. De gemeente biedt u de mogelijkheid om een papieren formulier in te vullen. Stuur de aanvraag in tweevoud naar:

Gemeente Velsen – Vergunningen
Postbus 465
1970 AL IJmuiden

Voor technische en  vakinhoudelijke vragen aan een vakspecialist kunt u een afspraak maken. Belt u dan met  onze collega's van Vergunningen via 0255 567200 of 14 0255 (zonder kengetal).

Stap 3 Controle

Wij controleren of de aanvraag compleet is. Als er stukken ontbreken, nemen we contact met u op. Wij geven aan binnen welke termijn u de ontbrekende stukken alsnog kunt aanleveren. Zolang deze stukken niet zijn aangeleverd, ligt de proceduretermijn stil.

Kosten

Aan het verkrijgen van een omgevingsvergunning zijn kosten (leges) verbonden. De hoogte van het legesbedrag hangt samen met de onderdelen van de aanvraag.

Belastingsamenwerking Gouwe Rijnland (BSGRexterne-link-icoon) regelt de betalingen van de leges voor de gemeente Velsen.

  Bijzonderheden

  Contactgegevens

  Gemeente Velsen Vergunningen

  Postbus 465
  1970 AL IJmuiden

  Openingstijden

  Maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur.

  Voor technische en vakinhoudelijke vragen aan een vakspecialist moet een afspraak gemaakt worden. Neemt u hiervoor contact op met de gemeente via telefoonnummer: 14 0255 (zonder kengetal) of 0255 567200.