Raadsleden vertellen......

17 april 2024
Gemeenteraad

Kitty Wolfs (Velsen Lokaal) vertelt over haar drijfveren om raadslid te zijn en over haar liefde voor het theater.

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Kitty Wolfs van Velsen Lokaal (kwolfs@velsen.nl).

Dingen willen verbeteren

Mijn naam is Kitty Wolfs, ik ben 48 jaar en woon met mijn gezin in IJmuiden. De afgelopen 6 jaar ben ik gemeenteraadslid voor Velsen Lokaal omdat ik dingen wil verbeteren voor mensen die het allemaal wat lastiger hebben. Mijn hobby’s zijn reizen, fotograferen, hardlopen, acteren en zingen! 

Liefde voor theater

Mijn liefde voor het theater is ontstaan, toen ik op 14 jarige leeftijd met de musical de Engel van Amsterdam van het Ichthus College meedeed. Ik ontdekte door Dolf Schelvis dat ik echt heel blij word van theater en van zingen en acteren. Ik krijg er een bak energie van en juist dat heb ik echt nodig in mijn drukke bestaan! Na de Engel volgden de musicals Smike, de West side story, Dolf de musical (speciaal door oude leerlingen voor Dolf Schelvis gemaakt), Into the Woods, Merrily we roll along en Zilt. Ik deed laatst ook nog mee aan de Passion in Velsen.  

Zingende dame

Momenteel heb ik het druk met Hair in concert die op 20 april in de schouwburg te zien is. Iedere woensdagavond studeren we in hoog tempo de liedjes van de musical Hair in. We hebben echt een goed koor, dus ik kom steeds super enthousiast thuis na de repetities. In de auto oefen ik de teksten van de liedjes, dus als je een zingende dame in de auto tegenkomt, zou ik het zomaar kunnen zijn!