Hand overhandigt aan een andere hand de Open brief van burgemeester Dales

Open brief burgemeester Frank Dales

Welkom in Velsen - veilig in Velsen

Beste lezer,

Zaterdag 24 juni verwacht ik veel bezoekers in onze gemeente. Om naar het strand te gaan, om het Havenfestival in IJmuiden te bezoeken of om de demonstratie en actie rond Tata Steel bij te wonen. Je bent van harte welkom.

Veel mensen betekent ook extra drukte. Hou daar alsjeblieft rekening mee en kom als het kan met het openbaar vervoer. Of als je in de buurt woont, op de fiets.

Sluit jij aan bij de demonstratie of actie rond Tata Steel?

 Informeer je goed en werk er aan mee dat het voor jou en de mensen om je heen veilig verloopt.

  • Dit geldt voor de demonstratie die Kappen met Kolen aankondigde. Deze organiseren zij op het strand in Velsen-Noord. Met hen hebben wij afspraken gemaakt over de locatie bij de Noordpier en over de inrichting hiervan. 
  • Veiligheid staat ook voorop bij de actie waarvoor Greenpeace het voortouw neemt. Mogelijk willen actievoerders hierbij het Tata Steel-terrein betreden. Goed om te weten: dit is privéterrein dat je niet mag betreden. 
  • Het Tata Steel-terrein is uitgestrekt en op meerdere plekken levensgevaarlijk. Met enorme installaties die niet uitgezet kunnen worden, hete stoffen, grote voertuigen waaronder treinen, enzovoort. Tata Steel spant zich in om hierover duidelijk te zijn naar actievoerders die toch op hun terrein komen. 

Ik werk er aan mee dat demonstranten hun mening kunnen uiten. Maar het moet wel veilig. Hiervoor sta ik in nauw contact met de politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeesters van Beverwijk en Heemskerk. Komt de volksgezondheid in gevaar of zijn er wanordelijkheden, dan kan er ingegrepen worden om de veiligheid te beschermen.

Voor alles wil ik dat iedereen aan het eind van de dag ongedeerd naar huis kan. 
Mijn oproep daarbij: Let op je zelf en op elkaar, hou het veilig!

Kom je in een gevaarlijke situatie of ben je daar in de buurt? Werk 100% mee met veiligheidsprofessionals en geef hulpverleners de ruimte om hun werk te doen.

Kijk voor meer informatie op demonstratie 24 juni.

Met vriendelijke groet,

Frank Dales, burgemeester gemeente Velsen