Onika Pinkus vertelt over haar drijfveren en passie voor wandelen

27 juni 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Onika Pinkus van de Partij van de Arbeid (opinkus@velsen.nl)

Mijn naam is Onika Pinkus, ik woon nu ruim vier jaar in Santpoort-Zuid en zit meer dan twee jaar in de gemeenteraad van Velsen. Zorgen voor gelijke kansen is de belangrijkste drijfveer om mij al meer dan 25 jaar voor de PvdA in te zetten. Ik doe dit graag in de gemeente waar ik woon, omdat je dan dichtbij de mensen staat om wie het gaat. Als raadslid hoop ik bij te dragen aan een sociaal Velsen waar het voor iedereen prettig wonen is en er voldoende betaalbare woningen zijn.

Wandelen om het hoofd leeg te maken

Het raadswerk doe ik naast mijn werk voor het Openbaar Ministerie. Veel vrije tijd heb ik dan ook niet. Maar als ik die heb dan wandel ik heel graag in de duinen van Zuid-Kennemerland. Wandelen is een fijne manier om te onthaasten en om het hoofd leeg te maken. Wandelen is ook iets wat ik graag samen doe. Tijdens een mooie route kan ik gezellig met vrienden bijpraten.

Picknick in de avondzon

Regelmatig wandel ik een rondje om de Oosterplas. Dat vind ik misschien wel de fijnste plek in de omgeving. Bij mooi weer kan je er heerlijk even het water in om af te koelen. Zomers wandel ik ook graag na een drukke werkdag nog even die kant op om in de avondzon te picknicken. Met zo’n mooi natuurgebied dichtbij is binnen blijven zitten natuurlijk geen optie.