Mike Rijkers (D66) vertelt over zijn drijfveren en passie voor sport

20 juni 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Mike Rijkers van D66 Velsen (mrijkers@velsen.nl).

Als gemeenteraadslid combineer ik mijn verantwoordelijkheden met mijn gezin en het ontwikkelen van mijn eigen bedrijf. Tijd voor sport is er daarom vooral in de ochtend. Beperkte tijd dwingt om keuzes te maken en een evenwicht te vinden. Sporten geeft mij focus, kracht en uithoudingsvermogen dat goed van pas komt bij late raadsvergaderingen.

Hardlooproute

Mijn hardlooproute start boven op de oude spoorbrug in IJmuiden en dan loop ik via de IJmuider Spoorlijn langs het Noordzeekanaal richting het strand. Als ik naar links kijk, zie ik de woningen aan de IJmuiderstraatweg, rechts het kanaal waar staalarbeiders van Tata, bemanning van de sleepboten, chauffeurs van het vrachtverkeer op de Kanaaldijk en nog vele anderen al keihard aan het werk zijn. Deze smalle groene strook tussen de woonwijk en de industriële activiteit benadrukt hoe cruciaal groen is voor Velsen. Groen houdt de lucht schoon, dempt lawaai, biedt verkoeling op warme dagen en maakt de buurt aangenamer.

Fysieke uitdagingen

Momenteel train ik voor mijn derde kwarttriathlon in Amsterdam. Ik wissel hardlopen soms af met zwemmen of fietsen. Maar hardlopen blijft mijn favoriet, vooral dit rondje IJmuiden over het strand en terug via de Heerenduinweg. Deze fysieke uitdagingen helpen mij gemotiveerd te blijven.

Slimme oplossingen

In onze gemeente is de ruimte beperkt, wat ons dwingt tot moeilijke keuzes tussen groene voorzieningen en stedelijke ontwikkeling. Balanceren is essentieel. Als gemeenteraadslid zoek ik voortdurend naar slimme oplossingen die economische groei ondersteunen, terwijl we ook onze groene, leefbare wijken behouden, het liefst met aantrekkelijke hardlooproutes.