Mike Rijkers - D66 Velsen

11 augustus 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Mike Rijkers van D66 Velsen over wat hij heeft met Duin en Kruidberg.

'Tijdens de corona lockdowns herontdekte ik hoeveel energie mijn vrouw en dochters mij geven. In die tijd wandelde ik samen met ‘mijn meiden’ dagelijks naar deze plek, het uitkijkpunt op de Koepelberg bij Duin en Kruidberg. Ik nam mij daar vaak voor om meer thuis te zijn. Het raadlidmaatschap maakt dat niet eenvoudiger. Verder ben ik ondernemer en werk ik aan allerlei initiatieven om het bedrijfsleven te ondersteunen om bij te dragen aan maatschappelijke opgaves, zoals het verduurzamen van de economie of het activeren van verborgen talent.

Vader, ondernemer en raadslid. Deze rollen versterken elkaar door de wisselende perspectieven. Het is soms puzzelen, maar op de Koepelberg vind ik vaak de balans. Een klimboom om te ravotten, een obstakel tijdens het hardlopen en een rustige plek om stukken te lezen.

De balans zoek ik ook in de lokale politiek: een efficiënte gemeente zonder de menselijke maat te verliezen, betrekken van inwoners die zich minder snel laten horen en voortuitgang op de korte termijn boeken zonder de langetermijneffecten uit het oog te verliezen.'