Marijke Gemser - PvdA Velsen

04 augustus 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Marijke Gemser van de PvdA Velsen over haar favoriete plek.

'In mijn vrije tijd wandel ik vaak door de gemeente. Mijn favoriete rondje is: vanuit Zeewijk, over het oude spoor, langs de stadsschouwburg en dan via de Heerenduinweg weer terug. Ik pauzeer dan altijd even op het viaduct. Hier is ook de foto gemaakt. Groen en grijs komen samen. Daar waar de auto’s vanaf de snelweg IJmuiden binnen rijden. Het heeft iets. Waarom? Dat weet ik eigenlijk niet. Maar het voelt als een bijzondere plek. 
Ik vind het heerlijk om onze gemeente te voet te verkennen. Wat hebben we een veelzijdige omgeving. Langs het kanaal met kleine bootjes en grote schepen, over de duinen klimmen en door groene parken. Ook een rondje strand en met de voetjes door het water is gewoon even een genietmomentje. 
Gedurende de week zit ik veel achter een scherm, dus lekker in beweging zijn in de buitenlucht is een welkome afwisseling. Gelukkig kan dat in Velsen.'