Marcel Vonk (FvD): Coronamaatregelen en globalisering reden om politiek in te gaan

19 januari 2023
Raadscolumn

Mijn naam is Marcel Vonk. Vorig jaar ben ik namens Forum voor Democratie (FVD) als nummer twee op de lijst in de raad gekomen. Wij zijn onze kiezers dankbaar voor deze twee zetels.

De coronaperiode was voor mij één van de belangrijkste redenen geweest om mij lokaal als kandidaat te stellen. De lockdownmaatregelen waren in mijn ogen veel te streng. Datzelfde geldt voor het coronatoegangsbewijs en de vaccinatiedwang van de overheid. Het was voor mij onbegrijpelijk dat een overheid op basis van aannames en met de mainstreammedia aan hun hand, zo makkelijk je vrijheid en grondrechten kan afnemen.

Dat merkte ik aan den lijve toen ik bezig was voor een opleiding tot tennisleraar en geweigerd werd bij de ingang, omdat ik geen coronatoegangsbewijs had. Dit terwijl ik kerngezond was. Ook voor mijn dochters vond ik het verschrikkelijk dat ze op school gedwongen werden om mondkapjes te dragen en dat allerlei events afgelast werden.

Dit gevoel van machteloosheid en onrecht overweldigde mij enorm. Omdat FVD als enige partij tegen dit overheidsbeleid was, heb ik mij kandidaat gesteld als raadslid voor de gemeente Velsen.

Een tweede reden om de politiek in te gaan was om meer lokaal te doen en globalisering tegen te gaan. We zitten in een globalistische rollercoaster. Bijna alle belangrijke zaken worden vanuit Brussel of andere globalistische instellingen besloten, zoals de Verenigde Naties met hun 17 Sustainable Development Goals, het Klimaatakkoord van Parijs of het World Economic Forum. Allemaal zaken waar de Velsenaar niet voor gekozen heeft, maar waarvan de beleidsgevolgen steeds meer voelbaar worden.

Mijn inzet binnen de raad en de gemeente Velsen is om hier bewustwording voor te creëren en duidelijk te maken dat al deze samenwerkingen macht bij ons, de inwoners, weghalen en uiteindelijk ook onze welvaart. Het is belangrijk dat steeds meer mensen dit gaan inzien. FVD wil deze buitenlandse inmenging zoveel mogelijk terugdringen en de macht weer aan de inwoners teruggeven.
Verder maak ik mij namens FVD in de raad hard voor minder regels, minder belastingdruk, minder overheidsbemoeienis, een vrijere samenleving en meer burgerinspraak.

Als FVD doen we dit op gemeentelijk, provinciaal, landelijk en Europees niveau. U kunt ons helpen om dit geluid te versterken door u bij ons aan te sluiten