MaartenJan Hoekstra vertelt over zijn drijfveren en over zijn passie voor wandelen

04 juli 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid MaartenJan Hoekstra van GroenLinks (mjhoekstra@velsen.nl).

Toen ik zes was, verhuisde ik van Texel naar Velsen. Als kind speelde en fietste ik veel in de bossen, de duinen en Spaarnwoude. Nadat ik ging studeren – eerst bouwkunde, daarna taalkunde – bleef ik dankzij mijn ouders verbonden met de gemeente. Via Rotterdam, Amsterdam en Haarlem ben ik er in 2015 teruggekeerd. Nu speelt en fietst onze zoon in hetzelfde groen.

Inspirerende combinatie

Sinds 2018 ben ik raadslid voor GroenLinks, omdat ik geloof dat Velsen gezonder, duurzamer en eerlijker kan. Daarnaast ben ik met veel plezier werkzaam als Directeur Onderwijs van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Ik vind het een inspirerende combinatie. In beide gevallen zet ik me in voor de toekomst van mensen én van onze planeet.

Lange afstandswandeling

In mijn dagelijks leven betekent dat veel luisteren, lezen, praten en knopen doorhakken. Daarom breng ik ter relativering en reflectie graag tijd door met mijn gezin en in de natuur. Twee jaar geleden heb ik voor het eerst een stuk van een lange-afstandswandeling gelopen: het Kustpad van Hoek van Holland naar Driehuis. Ze zijn herkenbaar aan de wit-rode markering. Toen ik na zes dagen bij de tankval de duinen uitkwam, was ik blij dat ik thuis was, maar ook verslaafd. Bijna duizend kilometer later geniet ik nog steeds enorm van de stilte, afwisselende natuur en mensen onderweg, en kom ik altijd opgeladen terug.