Maai mei niet

23 april 2024
Actueel nieuws

Tijdens de hele maand mei laten diverse tuinbezitters het gazon groeien en maaien ze minder. Ook gemeente Velsen doet mee. Dit om vlinders, vogels, bijen en andere insecten weer een plek te geven in onze groene leefomgeving. 

Vooral in het voorjaar is het van belang om het uitgebreid maaien nog even uit te stellen. In mei hebben insecten minder keuze uit bloemen dan in de zomer. Door deze periode om de 4 weken te maaien, is er meer voedsel voor insecten. Ook trekken tuin en grasvelden tot wel tien keer meer bijen en vlinders aan.  

Meedoen in uw eigen tuin 

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit? Laat die paardenbloem staan en doe mee met de maai mei niet-maand. Leuke tips en aanmelden is mogelijk via maaimeiniet.nlexterne-link-icoon .

Velsen doet ook mee  

Gemeente Velsen doet ook mee met maai mei niet. Dat levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van de biodiversiteit in Velsen. 

Waar maait gemeente Velsen wel? 

De honden uitlaatgebieden en speelplekken worden gewoon gemaaid. Ook in Velserbroek en Velsen-Noord blijven de maaiers aan het werk. De grondsoort in die woonkernen laat nauwelijks bloesem toe. Het heeft dan ook geen meerwaarde om het gras te laten groeien. Ook op plekken waar het gras de verkeersveiligheid beïnvloedt, wordt gemaaid.