Lucas Boelé - D66

02 december 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Luca Boelé van D66 over zijn favoriete plek.

‘Sinds maart van dit jaar ben ik raadslid van de prachtige gemeente Velsen. En dan komt de vraag, wat vind ik de mooiste plek van Velsen? De gemeente waar ik ben opgegroeid, waar veel herinneringen liggen. Dat is geen moeilijke keuze, dat is een plek in Velserbroek!

Ik heb altijd in één van de meest bijzondere dorpskernen gewoond, Velserbroek. Het voelt ook als mijn dorp. De keuze voor mijn favoriete plek is dan ook snel gemaakt, namelijk de Westbroekplas. Een plek waar ik als kind vaak kwam, om bijvoorbeeld te zwemmen in de zomer. Nu is het een heerlijke plek om na een lange werkdag even een rondje te hardlopen of voor een wandeling. Dat is ook het unieke aan Velserbroek, het groen aan de dorpsranden.

Velserbroek is een mooie plek binnen onze gemeente. Het is na IJmuiden de grootste kern binnen onze gemeente. Met maar drie raadsleden uit de Velserbroek, voelt het daarom extra belangrijk om mij actief in te zetten voor mijn mooie en bijzondere dorp.’