Leo Aardenburg (LGV): Stem van de inwoners overbrengen

24 november 2022
Raadscolumn

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Leo Aardenburg, 61 jaar en geboren in het Pendorp in Velsen-Noord. Sinds 1983 woon ik op het Breesaperhof in Velsen-Noord samen met mijn vrouw Carin en 2 zoons, die inmiddels het huis uit zijn. Gezamenlijk hebben wij een bloemenkiosk aan de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord.

Ik ben de politiek in gerold door mijn vrijwilligerswerk.  Ik heb meegeholpen om de ondernemersvereniging Velsen-Noord en Stichting vrienden van Velsen-Noord op te richten en ben voorzitter geweest van het wijkplatform Velsen-Noord. Door het wijkplatform kreeg ik steeds meer te maken met de politiek. Ik werd benaderd door de partij LGV en na een aantal jaren heb ik mij hierbij aangesloten en mij verkiesbaar gesteld.

Trots ben ik op het feit dat ik met voorkeursstemmen in de raad ben gekozen. Inmiddels zit ik voor de tweede termijn in de raad van Velsen. De reden dat ik mij bij LGV heb aangemeld, is dat deze partij het beste bij mij past. Deze partij geeft mij de ruimte om mij in te zetten voor Velsen-Noord en natuurlijk voor de hele gemeente.

Mijn speerpunten zijn bestrijding van criminaliteit (jeugd, drugs), leefbaarheid en het revitaliseren van Velsen-Noord.  Daarbij is één van de belangrijkste speerpunten voor LGV woningbouw en daar ben ik het helemaal eens, want onze kinderen en kleinkinderen willen ook wonen. Daar zal LGV zich voor blijven inzetten.

Aanspreekpunt

In onze bloemenkiosk ben ik een makkelijk aanspreekpunt voor de inwoners en hoor ik graag iedereen aan. Maar ik vertel ook daarbij regelmatig dat je als raadslid niet overal invloed op hebt.  Als mensen mij benaderen met problemen bijvoorbeeld in de wijk vraag ik wat ze zelf er aan gedaan hebben, om vervolgens hun de weg te wijzen die ze het beste kunnen volgen.
Maar als het mogelijk is, zal ik altijd mijn best doen om de stem van de inwoners over te brengen in de politiek. Ik vind namelijk dat je dat verplicht ben als raadslid.