Lara Seegers vertelt over haar drijfveren en kickboksen

23 mei 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Lara Seegers van de VVD (lseegers@velsen.nl)

Mijn naam is Lara Seegers, ik ben 51 jaar en woon in IJmuiden. Sinds twee jaar ben ik gemeenteraadslid voor VVD Velsen. Ik heb mezelf verkiesbaar gesteld mede om een betere wereld achter te laten voor onze kinderen. Ik kan niet tegen onrecht, honger en geweld. Als raadslid probeer ik mijn steentje bij te dragen en mij nuttig te maken voor onze maatschappij.

Werkzaam in de GGZ

In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de GGZ en ben lid van het Interne Ondersteuningsteam (IOT). Dit team biedt de eerste opvang aan collega’s die geconfronteerd worden met een nare, schokkende of vervelende gebeurtenis tijdens hun werk. Dan is een luisterend oor of een mogelijkheid om je verhaal kwijt te kunnen een fijne ondersteuning.

Kickboksles

Mijn favoriete hobby is sporten. Voor mijn mentale en fysieke gezondheid doe ik bootcamp, spinnen en boksen. Mijn schoondochter vroeg mij een paar weken geleden om mee te gaan naar kickboksen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen dus ben ik meegegaan. De kickboksles voelde voor mij zo goed dat ik meteen een abonnement heb afgesloten. Naast het verbeteren van mijn conditie leert deze wereldkampioen kickboksen mij nog meer doorzetten. Ik word heel blij van sporten. Het geeft mij veel energie wat weer handig is voor het raadswerk.