Koninklijke onderscheiding voor Janneke Kiekebos-Meijns

27 maart 2024
Actueel nieuws

Burgemeester Frank Dales reikte op woensdag 27 maart 2024 een Koninklijke onderscheiding uit aan Janneke Kiekebos-Meijns in de Theeschenkerij Velserbeek. Dit als blijk van waardering voor haar bijzondere verdiensten. Mevrouw Kiekebos-Meijns is langere tijd van maatschappelijke betekenis geweest en hierdoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

EHBO-vereniging Santpoort

Mevrouw Kiekebos-Meijns heeft zich al vanaf 1980 ingezet als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging Santpoort. Hier is zij begonnen als vrijwilliger bij evenementen die in de gemeente plaats vonden. Vaak was zij in de zomermaanden inzetbaar. In 1988 is mevrouw Kiekebos-Meijns gestart met de instructeursopleiding en vanaf 1990 gaf zij wekelijks EHBO-opleidingen. Hiernaast bleef zij ook inzetbaar als EHBO-vrijwilliger. In 2000 is zij gestopt met haar activiteiten bij de EHBO-vereniging Santpoort.

Hospice ‘De Heideberg’

In 1999 is mevrouw Kiekebos-Meijns begonnen als vrijwilliger aan het bed bij terminale gasten bij Hospice ‘De Heideberg’ voorheen Bijna Thuis Huis.  Hier heeft zij geholpen de PR-activiteiten op te zetten. 

Ook was zij voor de Stichting oproepbaar als onbezoldigde ‘waarnemer’ in de weekenden, zodat er altijd iemand telefonisch bereikbaar was voor vragen, hulp of om ingezet te worden. Zij is tot 2010 hier vrijwilliger geweest.

Wijkplatform Velsen

Daarnaast is mevrouw Kiekebos-Meijns ook sinds 2005 betrokken bij Wijkplatform Velsen. Zij is begonnen bij Wijkplatform Zee- en Duinwijk. Hier was ze actief in werkgroepen en gaf ze voorlichtingen in de wijk over actuele onderwerpen. Daarnaast bereidde ze vergaderingen voor en werkte ze na afloop de notulen uit . 

In 2013 is mevrouw verhuisd waardoor zij ook vrijwilliger werd bij Wijkplatform IJmuiden-Zuid. Ondanks de verhuizing bleef ze ook nog enige tijd verbonden aan Wijkplatform Zee- en Duinwerk. Bij Wijkplatform IJmuiden-Zuid begon ze als notulist en nam de taken van de voorzitter over genomen wanneer hij verhinderd was. 

In 2019 werd zij ad-interimvoorzitter tot september 2020. Ze is nu secretaris en nog steeds een spin in het web van Wijkplatform IJmuiden-Zuid.

Lid in de orde van Oranje-Nassau

De inzet en toewijding van mevrouw Kiekebos-Meijns is uitzonderlijk. Daarom ontving zij een welverdiende Koninklijke onderscheiding; Lid in de orde van Oranje-Nassau.