Klein chemisch afval en kleine apparaten

Klein chemisch afval is een verzamelnaam voor allerlei soorten gevaarlijk afval. Zoals batterijen, (spaar) lampen, thermometers, verf, gootsteen ontstopper en accu’s. In klein chemisch afval zitten (schadelijke) stoffen die we voor een groot deel opnieuw kunnen gebruiken.

Daarom is het belangrijk het gescheiden in te leveren op het afvalbrengstation. Zo kan het op een juiste manier verwerkt worden.

Stoffen die we niet kunnen recyclen of verbranden, storten we onder speciale omstandigheden. Zo brengt het klein chemisch afval minder schade toe aan het milieu. Kleine elektrische apparaten (met een batterij of stekker) kunt u ook op het afvalbrengstation inleveren.

Voertuig voor chemisch afval en kleine elektrische apparaten

2 keer per jaar staat HVC met de recycle-bus op een aantal parkeerplaatsen. U kunt daar gratis kleine hoeveelheden klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten inleveren.  Kijk op de website van HVCexterne-link-icoon waar, wanneer en op welke tijden de recycle-bus in uw buurt staat. Vul daar uw postcode en huisnummer in. 

Wit- en bruingoed

Grote elektrische apparaten (wit- en bruingoed) kunt u gratis laten ophalen door HVC. U kunt hiervoor bij HVC een afspraak makenexterne-link-icoon.

U krijgt dan vervolgens een datum waarop u dit wit- of bruingoed aan de weg kunt zetten. U kunt deze apparaten uiteraard ook wegbrengen naar het afvalbrengstation en vaak ook laten ophalen door de (web)winkel waar u een nieuw apparaat koopt.

HVC rijdt op:
•    maandag in Velsen Zuid, Velserbroek, Santpoort Zuid, Santpoort Noord.
•    woensdag in IJmuiden en Driehuis
•    vrijdag in Velsen Noord.