Joost Bleekman - Velsen Lokaal

20 oktober 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Joost Bleekman van Velsen Lokaal over wat hij heeft met de Stadsschouwburg.

‘Wat zou je als gemeenteraadslid, en fan van Velsen, moeten kiezen als naar je favoriete plek wordt gevraagd?  Voor mij was dit geen gemakkelijke. Is het de camping waar opa en oma stonden en ik als kind rondbanjerde in de zomermaanden? Het technisch college waar de basis ligt van mijn carrière? De duinen of de kinderboerderij en Velserbeek waar ik graag met mijn kinderen kom? Of de plek waar mijn eerste baantje en vrijwilligerswerk was. Waar ik veel mensen heb leren kennen en ook mijzelf beter heb leren kennen. Uiteraard werd het deze laatste locatie: Stadsschouwburg Velsen.

Er is voor mij geen mooiere plek waar mensen zichzelf ontplooien en voor het kennis maken met cultuur. Zelf kom ik nog geregeld in de Stadsschouwburg wanneer mijn dochter optreedt met een dansvoorstelling of wanneer ik zelf naar cabaret mag gaan.

Ben je nog nooit in de magische Stadsschouwburg Velsen geweest dan kan ik dit je van harte aanraden!’