Joanna van der Zanden - D66 Velsen

15 juli 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Joanna van der Zanden van D66 Velsen over wat zij heeft met het station Santpoort-Zuid. 

'Altijd als ik het station van Santpoort-Zuid binnenkom word ik vrolijk. Dan ben ik zo blij dat ik jaren geleden de keuze heb gemaakt om uit Amsterdam naar deze mooie gemeente te verhuizen. Alleen al de geur van frisse dennen en nu ook die mooie bloemperken, alles straalt rust en vrede uit.

Ik heb zelf geen auto en reis voor mijn werk veel met de trein dus dit station is me daarom extra dierbaar. Het is ook in een prachtige stijl gebouwd: door dezelfde architect als station Haarlem. En in de wachtkamer is hier lang geleden Santpoorts Belang opgericht, de lokale vrijwilligersclub van Santpoort-Zuid die nu fantastische activiteiten in het Brederode Huis verzorgen. Zelf droom ik er van om in de wachtkamer nog eens installaties van internationale kunstenaars te tonen. Lijkt me geweldig!'