Iskandar Sitompul (GroenLinks): Passie voor een gezonde en groene gemeente

18 oktober 2022
Raadscolumn

Ik ben 63 jaar geleden geboren en getogen in Amsterdam en sinds 1994 woonachtig in Driehuis. Ik ben getrouwd, en heb twee inmiddels volwassen kinderen en twee honden. Ik voel mij enorm bevoorrecht in deze schitterende omgeving te mogen wonen.

Ik werk parttime als HR-adviseur bij een participatiebedrijf in Purmerend, dat mensen die moeilijk aan een baan kunnen komen begeleidt naar werk.

Waar ga ik voor

Ik heb mij van jongs af aan geïnteresseerd voor geschiedenis en (wereld)politiek. Ik zag dat er veel onrecht in de wereld is en heb mij altijd boos gemaakt als ik zag als mensen moeilijk mee konden doen in de maatschappij. Later toen ik in Driehuis kwam wonen, zag ik dat naast alle mooie natuur en woonomgeving er ook zorgen waren. Mensen om mij heen begrepen vaak niet waarom problemen niet snel door de gemeente opgelost konden worden. Een schuldige was gauw gevonden, maar de oplossing bleef vaak uit.

Dat gaf mij een ongemakkelijk gevoel. Zou ik een mopperaar worden en aan de kant blijven staan? Of zou ik mijn handen uit de mouwen steken? GroenLinks was vanaf het begin de partij voor mij, vanwege het sociale karakter, alsmede hun inzet onze kwetsbare natuur te beschermen.
Ik zet mij met passie in voor een gezonde en groene gemeente en al dat moois door te geven aan onze (klein)kinderen.

Sinds 2014 ben ik met veel enthousiasme raadslid/fractievoorzitter voor GroenLinks in onze bruisende gemeente. Ik zet mij in voor een rechtvaardige en sociale samenleving. Ik ga voor gelijke kansen voor iedereen. Dus extra aandacht voor mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Dit is waar ik mij de afgelopen jaren voor heb ingezet. Ook de komende jaren wil ik mij inzetten om onze gemeente nog groener en eerlijker te maken. Dus schone lucht voor iedereen! Zodat iedereen kan genieten van onze schitterende gemeente waar iedereen welkom is en iedereen meetelt!

Een gemeente waar iedereen naar vermogen meedoet. En waar niet de winst op korte termijn centraal staat, maar ons gemeenschappelijk belang op de lange termijn. Daarbij is mijn levensmotto: Sta voor elkaar klaar en oordeel niet.