Ilse van Turnhout (GroenLinks) vertelt over haar drijfveren en passie voor zingen

30 mei 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Ilse van Turnhout van GroenLinks (ivanturnhout@velsen.nl)

Mijn naam is Ilse van Turnhout en ik mag al 6 jaar voor GroenLinks gemeenteraadslid zijn in onze gemeente. Omdat het belangrijk is dat de gemeenteraad een afspiegeling is van onze inwoners neem ik mijn ervaringsdeskundigheid op gebied van jeugd, ouderenzorg en arbeidsparticipatie voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt mee in onze gemeenteraad.

Zingen en acteren

Naast mijn gezin, mijn lieve man en 2 volwassen zoons ben ik in mijn vrijetijd veel bezig met zingen. Bij Belcanto, een operakoor waar we eens in de twee jaar toewerken naar een opera in onze stadschouwburg. Naast zang is dit ook een flinke dosis acteerwerk. Dat vind ik geweldig om te doen.

Zingen met vluchtelingen

Ook als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Velsen ben ik met zingen bezig. Ik zing mee in onze band genaamd ”Niets meer aan doen”. We treden op tijdens het kerstfeest van onze vluchtelingen en op SummerParkSessions. Sinds oktober vorig jaar ben ik voor Vluchtelingenwerk met Oekraïense vluchtelingen Nederlandse liedjes aan het zingen. 

Tulpen uit Amsterdam

Naast dat het heel gezellig is -we beginnen met koffie, thee en Oekraïense lekkernijen- is het ook heel goed om via het zingen van Nederlandse liedjes onze taal te leren. We beginnen altijd met ”tulpen uit Amsterdam” om daarna uit volle borst onder andere “Heb je even voor mij”, “Een beetje verliefd” en natuurlijk “Het kleine café” te zingen. Ik doe dit samen met Jan Stam die Cajon speelt. Igor, onze Oekraïense Maestro, is een begenadigd gitarist en samen begeleiden we het zingen. Ik ben heel dankbaar dat ik dit kan en mag doen.