Ilse van Turnhout - GroenLinks Velsen

23 augustus 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Ilse van Turnhout van GroenLinks over wat zij heeft met Duin en Kruidberg.

'Er zijn veel plekken die ik zou kunnen kiezen wat echt mijn plekje is in Velsen. Het uitzicht op het stadspark vanuit onze woning aan het Moerbergplantsoen, de schouwburg waar ik met het operakoor Bel Canto een uitvoering heb mogen geven, Mac Beth van Verdi. Een geweldige ervaring en nu druk aan het oefenen voor de Opera Nabucco, weer een opera van Verdi, maart volgend jaar.
Maar ik heb gekozen voor ons landgoed Duin en Kruidberg en daarbij onze nationale parken. Ik voel me rijk dat ik binnen tien minuten van mijn huis, midden in de natuur ben. Op de fiets of wandelend. Het landschap is zo divers en elke keer weer spannend welke dieren we dit keer weer tegen komen. Als ik moet kiezen, nooit meer op vakantie of nooit meer in onze duinen zijn…. Nou dan is die keuze snel gemaakt. Maar ik hoop nooit te hoeven kiezen.'