Groen dak

Een groen dak is een dak met beplanting erop. Vaak gaat het om sedum, een vetplantje dat goed tegen droogte kan. Een blauwgroen dak is een begroeid dak, met daaronder waterberging. Daardoor kan het goed regenwater opslaan, waardoor de riolering wordt ontlast.

Buurtinitiatief starten

In Velsen stimuleren we inwoners om een groen dak te nemen. Daarom helpen we inwoners met het opstarten van een buurtinitiatief. Hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het wordt. En inwoners maken ook nog eens kans op de subsidie van Hoogheemraadschap van Rijnland. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Mariëlle. Zelf ook zo’n buurtinitiatief starten?

Van september tot en met oktober 2023 zijn we op zoek naar nieuwe inwoners die een actie willen opzetten. Voor meer informatie of als u zich wil aanmelden: mail naar duurzaam@velsen.nl

Zelf aan de slag

Als u geen zin heeft om een buurtinitiatief te starten, kunt u natuurlijk ook gewoon zelf aan de slag. Het aanleggen van een groen dak is redelijk makkelijk. Er zijn genoeg aanbieders die groene daken kunnen aanleggen in onze regio.

Een optie is ook om uw groene dak te combineren met zonnepanelen. Uw zonnepanelen leveren dan meer stroom op. 

Subsidie

Er is geen subsidie beschikbaar vanuit gemeente Velsen. Hoogheemraadschap van Rijnland geeft echter wel subsidies voor buurtinitiatieven, dus als inwoners samen met een groep buren een groen dak aanleggen.

Groen dak op bedrijfspand

Wilt u als ondernemer uw bedrijf verduurzamen door middel van maatregelen zoals een groen dak? De vereniging GreenBiz IJmond helpt ondernemers in de IJmond met het verduurzamen van hun bedrijf en bedrijventerrein.

Meer informatie over een groen dak vind je op Milieu Centraal.  

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.