Gideon Nijemanting - CDA Velsen

22 september 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Gideon Nijemanting van het CDA over wat hij heeft met de Tourmalijn in Driehuis.

'Ik sta hier voor De Toermalijn, een basisschool in Driehuis. Mijn zoon gaat hier naar school, dus ben ik hier vanzelfsprekend ook vaak te vinden. Het schoolplein lijkt niet echt een speciale plek, zou je zeggen. Waarom is het dan toch een favoriete plek voor mij? Nou, het heeft met de aard én locatie van het schoolplein te maken.

Allereerst is er altijd veel energie op het schoolplein. Enthousiaste kinderen die rondrennen en ouders die socializen. Het is een plek waar kinderen, nadat ze de eerste jaren vooral thuis zijn, echt onderdeel worden van de gemeenschap. Ze leren omgaan met elkaar, samen te spelen en samen te delen. Het is prachtig om dat te ervaren en te zien hoe ze zich op zo’n plek ontwikkelen. Het schoolplein zorgt gewoon voor veel saamhorigheid en sociale verbinding. 

Tegelijk heb ik persoonlijke herinneringen aan tal van plekken rondom het schoolplein, zowel mooie als verdrietige. Een leuke middelbare schooltijd (Ichthus College), een nieuwe stap in m’n leven (Nieuw Velserduin) en de herinneringen aan mijn vader (Westerveld).'