Gemeentearchief inzage

Beschrijving

Bouwtekeningen

U kunt bouwplannen en bouwtekeningen aanvragenexterne-link-icoon en inzien, bijvoorbeeld omdat u gaat verbouwen. Voor zowel bestaande als nieuwe bouwwerken is dit mogelijk.

Stukken over bouwwerken die vóór 1900 gebouwd zijn, zijn overgebracht naar het Noord-Hollands Archiefexterne-link-icoon in Haarlem.

Kadastrale gegevens

Deze informatie vindt u bij het Kadasterexterne-link-icoon. Zij houden gegevens bij van verschillende soorten onroerende goederen, zoals bijvoorbeeld huizen.  

Burgerzaken

Wilt u informatie voor - bijvoorbeeld - een stamboomonderzoek, dan zijn de gegevens vanaf 1940 in het gemeentelijk archief te vinden.

Voor gegevens tot 1940 kunt u terecht bij het Noord-Hollands Archiefexterne-link-icoon in Haarlem.

Overige archiefstukken

Stukken die de gemeente permanent moet bewaren én die jonger zijn dan 20 jaar, liggen in het gemeentelijk archief. Deze stukken zijn niet automatisch ter inzage. U kunt  een verzoek indienen om inzage te krijgen. Dit kan door contact op te nemen met de Woo-contactfunctionaris via e-mail info@velsen.nl of telefoonnummer: 14 0255 (zonder kengetal ervoor) of 0255 567200. Vermeld hierbij dat u uw informatieverzoek richt tot de Woo-contactfunctionaris. Daarnaast kunt u, op grond van de Wet open overheid (Woo) een Woo-verzoek indienenexterne-link-icoon (hiervoor bekend onder de naam Wob-verzoek). 

Stukken die ouder zijn dan 20 jaar én bewaard moeten blijven, zijn overgebracht naar het Noord-Hollands Archiefexterne-link-icoon in Haarlem.

Historisch kaartmateriaal

Historisch kaartmateriaal van Velsen en omgeving is in te zien bij het Noord-Hollands Archiefexterne-link-icoon in Haarlem.

Bijzonderheden

Webpagina's bijlagen, externe websites voor extra informatie:

Contactgegevens

Noord-Hollands Archief

Het Noord-Hollands Archief heeft twee locaties:

  • Kleine Houtweg 18, 2012 CH Haarlem
  • Jansstraat 40, 2011 RX Haarlem

Neem telefonisch contact op met het Noord-Hollands Archief om te informeren op welke locatie u moet zijn en naar de openingstijden van de deze locatie: telefoonnummer 023 5172700.

Kadaster

Naritaweg 3
1043 BP Amsterdam
Telefoonnummer 020 5557911

Neem telefonisch contact op voor het maken van een afspraak.