Frank Cornet (ChristenUnie) vertelt over zijn drijfveren en zijn passie voor kerken en zingen

06 juni 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Frank Cornet van de Christen Unie(fcornet@velsen.nl).

Laat mij maar zingen! Als kind zong ik al in het kinderkoor van de kerk. 
Daarna volgden de muziekschool en ging ik uiteindelijk ook nog op orgel les. Met mijn vader bezocht orgelconcerten in de oude Bavo-kerk in Haarlem. 

Opvoeding met klassieke muziek

Zo kreeg ik een gedegen opvoeding in de klassieke muziek, waar ik nog steeds dankbaar voor ben. Het zingen stopte toen ik de baard in de keel kreeg maar ben later weer in diverse koren gaan zingen. Nu zing ik als tenor in het kamerkoor Les Moucherons. Het  geeft een mooi tegenwicht bij al het gemeenteraadswerk.

Breed repertoire

Ons koor geeft regelmatig uitverkochte concerten in de Dorpskerk In Santpoort-Noord. We hebben een heel breed klassiek repertoire, van middeleeuwse kerkmuziek tot hedendaagse muziek uit Amerika, IJsland, Zweden, Estland en Nederland. 
Kerkgebouwen bieden een podium aan allerlei lokale musici. En zijn alleen daarom al belangrijk. Kerken zijn plaatsen van ontmoeting, van inspiratie en bezinning (elk op zijn eigen wijze) en van cultuur.

Gemeentehuis plek van ontmoeting

Voor mij is het gemeentehuis ook een plek van ontmoeting (met inwoners en organisaties), inspiratie (gesprekken met heel verschillende mensen) en bezinning (afwegingen maken en vervolgens tot besluiten komen). Sinds 2022 ben ik met veel plezier raadslid voor de ChristenUnie. Het is vaak hard werken omdat mijn partij maar 1 raadszetel heeft. Ik vind het raadswerk belangrijk omdat we als gemeenteraad een koor vormen. Ik zing daarin mijn partij, vanuit mijn visie en inspiratie. Soms klinken dissonanten, maar met elkaar maken we de toekomst van Velsen waar muziek in zit.