Frank Cornet - ChristenUnie Velsen

31 juli 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Frank Cornet van de ChristenUnie over wat hij heeft met de havens en Seaport Marina.

'Vanuit Santpoort-Zuid fiets ik graag door de duinen naar de havens en Seaport Marina. 
Onze havens en de kust zijn de plek waar werelden bij elkaar komen. De Velsenaren gaan er naar het strand, de toeristen overnachten in het hotel en wandelen over de Kennemerboulevard (die qua aanbod hier en daar wel een upgrade kan gebruiken). In de jachthaven dobberen pleziervaartuigen van internationale bezoekers. Even verderop meren grote cruiseschepen aan. En dagelijks kan je hier de boot op fietsen om de ferry naar Newcastle te nemen. Het roept meteen een vakantiegevoel op. 
Fantastisch om helemaal naar het einde van de pier te fietsen, alsof je zo naar Engeland kan rijden. Helaas houdt het fietspad bij het Zuiderhoofd toch echt op. En over mijn ligfiets? Een dominee schreef me eens 'Liggend vooruitgaan is een manier om aardse kilometers te rijden terwijl je de hemel blijft zien.'.'