Ferry Levasier (Forza! IJmond): Hard maken voor verkeersveiligheid en een spoedpost

28 december 2022
Raadscolumn

Mijn naam is Ferry Levasier en een geboren en getogen IJmuidenaar. Van huis uit heb ik altijd meegekregen dat je anderen in welke vorm dan ook moet helpen. Zo staat mijn moeder (tante Bea) al ruim 50 jaar in de kantine bij voetbalvereniging SVIJ. Toen ik in 2018 gevraagd werd of ik steunfractielid bij Forza! wilde worden, was de keuze snel gemaakt. Bij de afgelopen verkiezingen ben ik met voorkeursstemmen gekozen tot raadslid. Met het vertrouwen wat al deze mensen in mij hebben, voel ik me gesterkt in de keuzes die ik als raadslid ga maken.

Met Forza! zijn wij duidelijk, helder en bovenal eerlijk. Bij Forza! staat de Velsenaar voorop en deze gedachte neem ik mee in mijn dagelijkse werkzaamheden als Logistiek Manager bij een Japans bedrijf gevestigd in IJmuiden. Mijn team bestaat voor 90% uit Velsenaren en als we iets nodig hebben, kijk ik altijd eerst of we het bij een onderneming uit Velsen kunnen krijgen.

Als raadslid zal ik me de komende periode hard maken verkeersveiligheid in Velsen en vooral dat de Kanaaldijk nu eindelijk eens veilig gemaakt gaat worden. Een ander punt waar wij als partij voor staan, is het realiseren van een spoedpost in IJmuiden. Helaas gaan we daar als gemeente niet over, maar dat weerhoudt me niet alles op alles te zetten om een manier te vinden waardoor het misschien wel gerealiseerd kan worden.

Net als in heel Nederland hebben we in de gemeente Velsen een groot te kort aan woningen en is het een noodzaak om woningen te realiseren. Bij het realiseren zullen wij als Forza! altijd het belang van de Velsenaren in het oog houden en ervoor strijden dat er zoveel mogelijk gericht wordt op woningzoekende uit Velsen. Daarbij zullen we er naar streven dat er een juiste verdeling van soorten woningen over onze kernen komt, zodat iedere type woningzoekende (jongeren, starters, doorstromers, statushouders enz..) eerlijk over alle kernen verspreid kunnen worden.

Wat ik zelf een heel interessant project vind is het Pont tot Park project. Hier komt bijna alles samen waar we als IJmuiden behoefte aan hebben. Namelijk woningen, duurzaamheid, horeca en vooral het weer aantrekkelijk maken van het centrum van IJmuiden.