Eric van der Does (VVD): Velsen blijft goed wordt beter

22 december 2022
Raadscolumn

Mijn naam is Eric van der Does, ik ben geboren en getogen in Velsen. Naar mijn mening een mooie veelzijdige gemeente om in te wonen, te recreëren en te werken.

Met zowel strand, bos en grotere steden in de buurt. Aan de andere kant heel veel ondernemers die elke dag weer een mooi product of dienst leveren. Van maak industrie tot IT, van praktisch opgeleid tot wetenschappelijk onderricht onderwijs. Citymarketing brengt dit vaak genoeg onder de aandacht.

Afgelopen maart ben ik met voorkeursstemmen gekozen en ik ben dankbaar voor het verkregen vertrouwen van de inwoners van Velsen tijdens de verkiezingen. Ik ben raadslid geworden om te proberen meer werk mogelijk te maken en met name lokale ondernemers ruimte te bieden om te ondernemen.

Als raadslid ben ik actief in de rekenkamer commissie en in de fractie houd ik me veelal bezig met financiële vraagstukken. Naast raadslid ben ik intermediair voor bedrijven en ook hier probeer ik ondernemers te helpen die vooruit willen.
Met daarnaast ook aandacht voor sportieve zaken. Ik vind sporten zelf heel belangrijk. Goed voor je gezondheid en maakt je mentaal sterker.
Daarnaast wil ik zoveel mogelijk duidelijke en begrijpelijke taal gebruiken. Gewoonweg goede dienstverlening vanuit de gemeente is belangrijk.

De VVD Velsen heeft diverse aandachtspunten die we belangrijk vinden. Wij willen meer bouwen om wonen mogelijk te maken voor zoveel mogelijk inwoners. Oplossingen voor een sterke economie in de IJmond, levendige winkelstraten, meer woningen, veilige buurten en een financieel gezonde gemeente. Ons uitgangspunt is een financieel gezond Velsen met een sluitend meerjarenperspectief, zodat risico’s beperkt blijven. Wij willen hier de verantwoordelijkheid voor nemen en niet weglopen als er moeilijke beslissingen moeten worden genomen.

Volgens mij zijn we een realistische partij, met een enthousiaste fractie die staat voor onze inwoners en ondernemers. En ik weet dat dit nooit af is. Er zullen steeds nieuwe wensen, situaties en inzichten komen. En we zullen als VVD niet alles in een klap kunnen realiseren. Maar we gaan in ieder geval wel ons best doen om het te proberen!