Eerste Tiny Forest in Velsen aangeplant!

09 november 2022
Duurzaam

Vandaag is het allereerste Tiny Forest van Velsen aangeplant in de Planetenbuurt in Ijmuiden! Het Tiny Forest is een initiatief van inwoner Meta Streefland en heeft de naam ‘Fier’ gekregen. Leerlingen van De Zefier en het Tender College hielpen IVN Natuureducatie om de boompjes in de grond te planten. Wethouder Marianne Steijn hielp ook een handje mee en onthulde het informatiebord.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Het minibos is een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners en verbetert het klimaat en de biodiversiteit in de wijk. Daarnaast dient het als een buitenlokaal waar de kinderen straks les krijgen over de Nederlandse natuur. 

Klimaatbestendige gemeente

Gemeente Velsen is op weg naar een duurzame, klimaatbestendige gemeente. Een Tiny Forest helpt Velsen de doelstelling om in 2050 klimaatbestendig en waterrobuust te zijn én past binnen het groenstructuurplan. Dit betekent dat we wateroverlast en hittestress zoveel mogelijk beperken. 

Meer Tiny Forests

Gemeente Velsen is van plan in de toekomst meer Tiny Forests aan te leggen. Wil je hierbij helpen? Op Velsengoedbezig.nl kunnen inwoners laten weten wat zij doen om te verduurzamen. Voor elk initiatief  planten wij één boom. Hoe meer initiatieven op die pagina worden ingediend, hoe meer Tiny Forests we dus kunnen aanleggen. Heb je andere ideeën of wil je een initiatief met of in je buurt starten? Dat ondersteunen we graag! Stuur een mailtje naar duurzaam@velsen.nl, dan kijken we samen wat er mogelijk is. Samen gaan we voor een Duurzaam Velsen.