Duurzaam wonen en verbouwen

Gebeurtenissen zoals verhuizen of verbouwen zijn vaak handige momenten om te verduurzamen. Hiermee maakt u uw woning toekomstbestendig en brengt u vaak uw energierekening een stuk omlaag. Verduurzamen is bijvoorbeeld het isoleren van uw huis, uw huis gasvrij maken of zonnepanelen installeren.

Subsidie

Er zijn regelmatig subsidies beschikbaar die u helpen duurzame maatregelen te betalen. Zo zijn er subsidies voor isoleren, het aanschaffen van een (hybride) warmtepomp of het installeren van zonnepanelen. Op duurzaambouwloket.nl vindt u de meest actuele subsidies.

Hulp bij verduurzamen

Het Duurzaam Bouwloket kan u ook advies geven over allerlei duurzame maatregelen. Ze kunnen meedenken over welke soort isolatie voor uw huis geschikt is en op welke manier uw huis het beste gasvrij kan worden. 

Via Energiek Velsen (energiekvelsen.nl) kunt u een energiecoach bij u thuis langs laten komen. Een energiecoach woont altijd dicht bij u in de buurt. Zo kan de coach u passend advies geven over welke stappen u kunt nemen om uw energierekening omlaag te brengen of hoe u uw woning kunt verduurzamen. Het advies kan gaan over zaken als radiatorfolie en ledverlichting, maar ook over isolatie of zonnepanelen. Energiek Velsen biedt ook vaak collectieve acties aan, zodat u bijvoorbeeld zonnepanelen kunt aanschaffen voor een lagere prijs.

Wilt u meer gedetailleerde informatie over verduurzaming? Bijvoorbeeld over wat voor soort glas u het beste kunt nemen, hoe vloerisolatie werkt of over wat voor soort warmtepompen er zijn? Al dit soort informatie staat uitgelegd op milieucentraal.nl. Hier kunt u ook zien hoeveel dit soort maatregelen ongeveer kosten. Op verbeterjehuis.nl vind je ook allerlei tips en stappenplannen. 

Gasvrij wonen

Nederland wil in 2050 aardgasvrij zijn. Dit betekent dat we op een andere manier gaan koken en op een andere manier onze huizen gaan verwarmen. Het betekent ook dat alle woningen in Velsen van het aardgas af moeten. Hier kunt u zelf al mee aan de slag. Op sommige plekken in Velsen hebben we ook ideeën voor een warmtenet. Op de pagina ‘Velsen aardgasvrij’ staan wat de ideeën zijn voor uw wijk.

Contact met de gemeente

14 0255 of 0255 567200
Of kijk op de pagina Contact

Adres

Bezoekadres: Dudokplein 1, 1971 EN IJmuiden
Postadres: Postbus 465, 1970 AL IJmuiden

Openingstijden algemeen

Op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. 

Openingstijden Burgerzaken

Op werkdagen van 08.00 tot 16.00 uur.
Op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.