Drijfveren en vrije tijd van Leo Kwant (LGV)

16 mei 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Leo Kwant van de LGV (lkwant@velsen.nl)

Mijn naam is Leo Kwant, woon 45 jaar in IJmuiden en ben 14 jaar raadslid voor de LGV.
Mijn missie en visie is om ervoor te zorgen dat zaken goed geregeld zijn voor de inwoners van Velsen. Ik was jarenlang werkzaam in de volkshuisvesting en vind het mijn levenswerk dat iedereen een goede en betaalbare woning krijgt. Wonen is een recht.

Voetbal

Mijn hobby’s zijn sport en met name voetbal. Ik was jarenlang amateurvoetballer. Daarna was ik jeugdtrainer en begeleider bij Waterloo en assistent trainer bij de RKVV Velsen. 

Reizen

Daarnaast hou ik van reizen vooral met mijn toercaravan. Mijn favoriete landen zijn Frankrijk en Oostenrijk. Zonder caravan ben ik  ook in veel andere landen geweest. Maar ik ben ook graag in mijn stacaravan op camping Vogelenzang.Fietsen in Nederland en omliggende landen is ook mijn grote passie.

Positieve energie

Al deze activiteiten geven mij weer veel positieve energie om mij voor de volle 100% in te zetten voor mijn raadswerk in Velsen.