Cees Sintenie - CDA Velsen

22 september 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Cees Sintenie van het CDA over zijn favoriete plek.

'Velsen kent vele parels. Van romantische tot ruwe diamanten. Denk aan Duin en Kruidberg,  Bosbeek, Waterland en Beeckestijn. Het andere is het hele Noordzee Kanaal gebied van havens en sluizen en ook de industrie hoort bij Velsen. Daarnaast hebben wij een geweldig breed strand waar fantastische (sport) evenementen plaats vinden. 

Als inwoner van Santpoort, geboren en getogen, is de molen voor mij het meest herkenbaar. Als kind al maakte de molen op mij een grote indruk. Hoe zo een gevaarte voor voedsel bereiding kan zorgen met energie opgewekt met wind. Toen waren de Nederlanders al koploper in het bedenken van groene energie. Het heeft Nederland ook een reputatie opgeleverd door ons land droog te houden met windmolens. Het mooie van Velsen is de diversiteit aan landschappen. Ik kan niet zo gauw een andere gemeente bedenken die dit allemaal binnen zijn gemeente grens heeft. Ik snap daarom ook heel goed waarom inwoners hier met veel plezier willen wonen.'