Cas Schollink(VVD): Gezond Verstand

06 oktober 2022
Raadscolumn

Hier sta ik voor Landhuis Duin en Kruidberg. Het is voor mij het mooiste gebouw in de gemeente. Dat heb ik al van jongs af aan. Rondjes wandelen of fietsen met vrienden en familie door de duinen en dan kijk je er toch elke keer naar. Het is ook een beetje een symbool hoe mooi dingen kunnen zijn. Het is ook wat ik hoop te doen in de gemeenteraad. Velsen mooier en beter maken. Alleen is dat natuurlijk niet makkelijk en gaat zeker niet vanzelf.

Er worden veel dingen bij de gemeente bedacht, soms zijn ze goed, soms wat minder en soms heb ik zoiets van 'had hier niet wat meer gezond verstand tegenaan gegooid kunnen worden'. Want van dat gezonde verstand is er soms te weinig. Dat zullen veel Velsenaren met mij eens zijn. Dus dat probeer ik dan ook in te brengen in de gemeenteraad.

Soms lukt dat en soms niet. Toen ik begon als raadslid de vorige periode is dat gelukt toen wij als gemeenteraad toestemming gaven om te gaan bouwen bij de Hofgeest in Velserbroek, om voetbalclub VSV naar een andere locatie te verhuizen om ruimte te maken voor die woningen. Naast VSV ligt namelijk een rugbyvereniging, The Smugglers. Toen dacht ik gelijk 'als nu alle moeite wordt gedaan om VSV naar een nieuwe locatie te verhuizen, verhuis de Smugglers dan gelijk mee en zet daar ook woningen neer'. Het liefst ook voor jongeren, want die woningen kunnen we wel gebruiken in Velsen. Dat was de rest van de gemeenteraad met mij eens en nu hebben wij afgelopen week als gemeenteraad de eerste besluiten genomen om ook daar te gaan bouwen. Met inderdaad aandacht voor woningen voor jongeren/starters.

Niet altijd heb je als gemeenteraadslid dat je ideeën zo uitgevoerd worden. Dat geeft een goed gevoel en smaakt naar meer. Deze periode ga ik me inzetten om opnieuw zoveel mogelijk gezond verstand in te brengen in de gemeenteraad. Voor de woningen die we hard nodig hebben, om lekker te kunnen sporten in Velsen, om ondernemers te helpen en nog veel meer. Wie weet wordt de hele gemeente net zo mooi als Duin en Kruidberg!