Beelden van Velsen

De gemeente Velsen verzamelt informatie over de kunstwerken en de makers in de gemeentelijke collectie en hun makers.

Alles is opgeslagen in een kunstmanagementtool (KMT). Aansluitend hierop is een kunstwebsite ontwikkeld: www.beeldenvanvelsen.nlexterne-link-icoon. Hier bekijkt u alle kunstwerken die gemeente Velsen heeft, zowel 2-dimensionaal als 3-dimensionaal. Dus denk niet alleen in schilderijen, maar ook aan het beeld van 'De Stormramp' van kunstenaar Piet Esser in IJmuiden tegenover de flat 'De Komeet'.

Boekje Beelden van Velsen

Op donderdag 10 december 2020 heeft de voorzitter van de Kunstcommissie, Henk van den Bosch, het 1e exemplaar van de 3e uitgave van Beelden van Velsen overhandigd aan wethouder kunstzaken Jeroen Verwoort.

Het boekje Beelden van Velsen wordt door de gemeente gratis ter beschikking gesteld aan belangstellenden. Zie voor meer informatie www.beeldenvanvelsen.nlexterne-link-icoon en de gelijknamige Facebookpagina.

Belangstellenden die het boekje willen ontvangen, kunnen dit aanvragen via kunst@velsen.nl. Vergeet hierbij niet uw naam en adres volledig te vermelden! Er kan slechts 1 gratis boekje per persoon worden aangevraagd. Toezending kan enige tijd in beslag nemen.

Voor belangstellenden zonder computer: er is een beperkte hoeveelheid boekjes beschikbaar bij de receptie van het gemeentehuis. U kunt telefonisch een afspraak maken om het boekje op te halen. Ook hier is er 1 exemplaar per persoon gratis beschikbaar, maar let op: op = op!

Meer informatie