Bas Koppes (VVD Velsen): Sporten, spelen en bewegen voor iedereen!

06 april 2023
Raadscolumn

Sinds eind 2014 ben ik politiek actief in Velsen en zet ik me in voor een breed palet aan onderwerpen. Veiligheid, sporten, spelen, bewegen, mobiliteit en afval zijn daarvan de meest in het oog springende. Er zijn genoeg zaken in Velsen die aandacht verdienen. Teveel wellicht.

De gemeentepolitiek is vaak van de lange adem en daar moet je tegen kunnen. Al jaren erger ik me aan de omgang van Rijkswaterstaat met de sluizenroute en we zijn er nog steeds niet. Op het gebied van veiligheid is er ook nog veel te verbeteren, maar zetten we wel stappen via het nieuwe veiligheidsplan.

Naast taaie dossiers, zoals de opvang van vluchtelingen, zijn er gelukkig ook leuke zaken waar je als raadslid aan kan werken. Een onderwerp waar ik – ook letterlijk- energie van krijg is ‘Sporten, spelen en bewegen’. Aan het einde van de vorige raadsperiode wilde ik mijn mede-raadsleden enthousiast maken om de pumptrack nadrukkelijker op te nemen in het speel- en beweegplan dat we gingen vaststellen. Dat zagen ze toen nog niet zitten. Ik geloof er in dat de pumptrack (een soort skatebaan, maar dan toegankelijker) de enige speelvoorziening is waar echt iedereen plezier van kan beleven. Ik vind dat we als gemeente zorgvuldig met ons geld moeten omgaan.

Daarom is het belangrijk dat áls we geld besteden aan dit soort voorzieningen, het dan voor een zo breed mogelijke doelgroep toegankelijk is. Een pumptrack is daar wat mij betreft het antwoord op. Ook de pumptrack is er eentje van de lange adem, maar ik geloof er in dat deze er gaat komen in Velsen. Dan hoop ik dat deze net zo fraai gaat zijn als de Bibian Mentel playground in Loosdrecht. De foundation van de, helaas te vroeg overleden, paralympiër Bibian Mentel zet zich onder andere in voor speelplaatsen die toegankelijk zijn voor lichamelijk uitgedaagde kinderen. Hoe mooi zou het zijn als jong, oud, vitaal en lichamelijk uitgedaagd samen gebruik kunnen maken van één speelvoorziening? Een goed aangelegde pumptrack kan dat bieden en daarom ben ik er ook zo enthousiast over.

Wilt u mij iets meegeven? Of roept deze column vragen op? Schroom niet om contact te leggen: bkoppes@velsen.nl.