Bas de Ruig - D66

27 oktober 2022
Portretten Raad

In onze serie #raadvanvelsen vertellen de raadsleden wat hun favoriete plek in de gemeente Velsen is en waarom. Dit keer is de beurt aan Bas de Ruig van D66 over zijn favoriete plek.

‘Een van de mooiste kenmerken van onze gemeente, is de grote veelzijdigheid. Je hebt in de buurt alle voorzieningen en gemakken van een gemeente middenin de randstad, maar tegelijkertijd ook veel natuur, groen en plekken waar je (rustig) kunt recreëren. En niet te vergeten zeven verschillende woonkernen met elk een uniek karakter. Ik zou geen andere gemeente in Nederland aan kunnen wijzen die zo divers is als Velsen.

Een van de plekken waar je die veelzijdigheid kunt zien, is tussen Driehuis en Santpoort-Noord. Je kunt daar prachtig over het open veld richting de duinen kijken (zeker rond zonsondergang!), alsof je middenin een natuurgebied staat. Met de Kennemerduinen hebben we dan ook een schitterend stuk natuur direct om de hoek. Tegelijkertijd, als je richting het noorden draait, zie je de hoge, ruige schoorstenen en windmolens aan het Noordzeekanaal, en kijk je naar het zuiden, dan zie je het meer rustige en dorpse karakter van Santpoort-Noord.

Door die grote diversiteit, blijf je telkens nieuwe dingen ontdekken in je eigen gemeente!’