Arjen Uytendaal (D66) vertelt over zijn drijfveren en zijn passie voor hardlopen

11 juli 2024
Gemeenteraad

Raadsleden besteden veel tijd aan het raadswerk. De meeste raadsleden hebben ook nog een baan. Ontspanning is dan belangrijk. In deze serie kunt u kennismaken met de raadsleden. Ze vertellen waarom ze in de gemeenteraad zitten en welke hobby ze hebben. Dit keer vertelt raadslid Arjen Uytendaal van D66 (auytendaal@velsen.nl)

Ik ben de politiek in gegaan, omdat ik een actieve rol wil spelen in het nog mooier en beter maken van onze leefomgeving. Ik vind het belangrijk dat er in onze gemeente een balans is tussen werken, gezond leven, wonen en recreëren.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen. We hebben in onze gemeente prachtige gebieden waar je kilometers kunt hardlopen, zoals in de duinen, op het strand en in Spaarnwoude.

Gezond ouder worden

In mijn jonge jaren trok ik mijn hardlopenschoenen aan en daar ging ik. Vijf jaar geleden ben ik lid geworden van SUOMI, onze atletiekvereniging in Velsen, omdat ik graag gezond ouder wil worden. 
Samen met de maandagavondgroep leer ik de juiste techniek en daarnaast is het ook een hele gezellige en sociale activiteit. We hebben een flinke groep en gezamenlijk doen we de voorbereiding van de hardloopwedstrijdjes of rennen we in de duinen. We stimuleren, helpen en moedigen elkaar aan. 

Hoofd leeg maken

Dit jaar loop ik twee halve marathons (Leiden en Haarlem) en natuurlijk veel lokale loopjes, zoals de Pim Mulierloop. Heerlijk genieten van onze natuur en tegelijkertijd je hoofd leegmaken.